Over ons bedrijf dat zich richt op de sneaker en streetwear culture en de daarbij behorende accessoires en producten.

Wij zijn: Opgericht in 2020 en officieel van start gegaan op 8 januari 2021 op de dag dat de oprichter jarig is.

Wat wij Doen: Is zorgen dat je de exclusieve sneakers of streetwear piece in bezit krijgt die je altijd al wilde hebben.

Galaxy Star Sneakers geopend in de Urban Shopper.

Tijdens de Dutch Design Week opende Maikel Mulder de deuren van Galaxy Star Sneakers in de Urban Shopper. De naam zegt het al. De winkel is net een Galaxy door alle kleuren van de sneakers.

Maikel vertelt: “Ik wil dat iedereen een paar sneakers kan kopen tegen een mooie prijs.” Naast de geweldige kleurrijke sneakers kun je er ook terecht voor accessoires en streetwear

Hoe het allemaal begon

Als 12-jarige jongen hielp Maikel zijn vader al met werkzaamheden op de markt. In het begin hielp hij met het laden en lossen en het uitzoeken van de producten bij de groothandel, maar later ook met de verkoop van de producten. Maikel genoot ervan om zijn vader te helpen op de markt en startte later ook zelf met het verkopen van snoep en drinken. Toen nog niet wetende dat hij later zijn eigen webshop en zelfs ook winkel zou hebben.

De passie voor sneakers

Het idee voor de webshop is voortgekomen uit zijn passie voor sneakers. Maikel vertelt: “Ik kwam op het idee doordat ik altijd al een fan was van de Nike Air Jordan en basketbal. Alleen vanuit het gezin waarin ik opgroeide, konden wij het ons niet veroorloven om zulke sneakers te kopen.” Daar moest verandering in komen. In 2020 vertelde een vriend van Maikel dat hij een paar Air Force 1’s had. Het was een speciale editie die uitkwam voor de NBA game van Parijs. Het was de allereerste sneaker die werd gereleased voor de NBA game in Frankrijk. De sneaker zou daardoor meer waard worden. Vervolgens heeft Maikel zijn eerste paar sneakers gekocht. Er volgden al snel meer exemplaren en hij besloot hier echt iets mee te gaan doen. In 2021 startte hij met de webshop Galaxy Star Sneakers.

Urban Shopper perfect voor starters

De volgende stap was een eigen winkel. In zijn zoektocht naar een mooie winkelruimte kwam Maikel terecht op Strijp-S. De uitstraling van de Urban Shopper past perfect bij zijn concept. Op de dag dat de Dutch Design Week van start ging, opende Galaxy Star Sneakers haar deuren. “Dat ging niet zonder slag of stoot”, vertelt Maikel. “Ik wilde graag open gaan op 22 oktober. Maar dat betekende dat ik een week de tijd had om alles in orde te maken. Het ontwerp van de winkel heb ik zelf bedacht en uitgevoerd. Het was een week van heel hard werken en weinig slaap, maar ik ben ontzettend blij met het resultaat”.

 

Voor de liefhebbers

Maikel is bezig met de organisatie van de Urban Sneaker Market in het Klokgebouw. Een beurs die je als liefhebber van sneakers niet mag missen. Naar verwachting vindt dit evenement plaats in mei 2023. Wil je dit evenement volgen? Hou dan Facebook en Instagram in de gaten waarop later dit jaar meer informatie van het evenement volgt onder de naam ‘urbansneakermarket’.


Ben je op zoek naar een mooi paar sneakers of toe aan een coole nieuwe outfit? Breng dan een bezoekje aan Galaxy Star Sneakers in de Urban Shopper en waan je in een Galaxy aan kleuren.

Instagram: https://www.instagram.com/galaxystarsneakers/
Facebook: https://www.facebook.com/galaxystarsneakers/
Interview door: https://www.driehoekstrijps.nl/nieuws/galaxy-star-sneakers-geopend-in-de-urban-shopper

Gespot! Deze sneakerwinkel zit nu op Strijp-S: ‘Sneakers zijn net als aandelen’

Sneakerliefhebbers opgelet! Op Strijp-S vind je sinds kort een winkel met allerlei kleuren en modellen sneakers: Galaxy Star Sneakers. “Het is net een galaxy door alle kleuren en de oneindige sneakers die er zijn en nog gaan uitkomen.”

Maikel Mulder (31) runt al een tijdje een webshop, maar heeft nu ook een winkel waar je de sneakers in het echt bewondert. Tijdens de Dutch Design Week opende hij Galaxy Star Sneakers in de Urban Shopper. Naast sneakers shop je er streetwear en accessoires.

Begonnen op de markt

Dat Maikel een eigen winkel heeft, is niet zo gek. Als 12-jarige stond hij al samen met zijn vader op de markt. “Eerst ging ik alleen mee en later hielp ik met laden en lossen, het uitzoeken van producten bij de groothandel tot de verkoop ervan.”

Verkopen zit dus in Maikels bloed. “Ik heb het van jongs af aan meegekregen. Op school begon ik zelf een handel in snoep en drinken. Die producten kocht ik per tray in op de Utrechtse bazaar, nam ik mee naar school en verkocht ik vanuit mijn locker.” Zo kreeg Maikel de smaak nog meer te pakken. “Van oud ijzer sprokkelen tot kleding verkopen… Alles wat je kunt bedenken, heb ik gedaan.”

Favoriete paar

In coronatijd zette Maikel de eerste stappen met zijn sneakershop Galaxy Star Sneakers. Daar verkoopt hij merken als Nike, Adidas en Yeezy. Maar wat is zijn eigen favoriet? “Dat is de Air Jordan”, zegt hij terwijl hij een paar Nikes aanwijst. “Dit model is fijn. Het is een hoge, stevige schoen en hij zit lekker”, legt Maikel uit. “Dit zijn eigenlijk basketbalschoenen. Ik doe zelf ook aan basketbal. In ons gezin hadden we vroeger geen geld om zo’n paar te kopen. Sommige modellen waren rond de 200 euro, best veel voor een schoentje.”

"Als je de goede sneakers hebt, stijgen ze in waarde"


Waarde van sneakers

Zodra Maikel zijn eigen sneakers kon bemachtigen, kocht hij af en toe een paar Jordans. “Ik wist toen niet dat er een markt voor was”, zegt hij. “Totdat een vriend van me het had over een paar Nike Air Force 1’s. Daarvan kwam een speciale editie uit, de allereerste die gereleased werd voor de NBA Game in Parijs.”

Maikel hoorde dat de exclusieve sneaker daardoor meer waard kon worden. Dat bleek te kloppen. “Ik kocht de eerste sneakers en het liep meteen uit de hand. Vanaf dat moment werd het een verslaving.” Maar niet met iedere schoen had Maikel succes. “In het begin kocht ik ook sneakers waar de waarde niet van steeg. Het is net als met aandelen. Als je de goede hebt, stijgen ze in waarde. En anders dan met aandelen heb je met sneakers iets tastbaars in handen.”

Winkel op Strijp-S

Door zijn uit de hand gelopen hobby had Maikel al gauw een kamer vol met sneakers. “Overal stonden schoenen opgestapeld. Ik vind het leuk om ze te kunnen afwisselen en displayen. Maar zelf ben ik geen verzamelaar, zoals de echte sneakerfans.” Zo ontstond het idee voor een webshop en later zijn eigen winkel. Omdat Maikel zelf vroeger geen geld had voor sneakers wil hij dat mensen bij hem betaalbare sneakers kunnen kopen. Hij maakt er een sport van om exclusieve modellen tegen een lage prijs aan te bieden.

Zoek je een bijzonder paar? Dan gaat Maikel er voor je naar op zoek. Speciale edities zijn bijvoorbeeld gewild bij sneakerverzamelaars, vertelt hij. “Je hebt allerlei samenwerkingen tussen merken en artiesten, zoals met Travis Scottt en Pharrell Williams.”

Meer dan sneakers

Bij Galaxy Star Sneakers kun je niet alleen terecht voor sneakers. Zo hangen aan de buitenkant van de zaak rekken met (vintage) kleding van bekende merken. Even verderop is nog een rek met items van het streetwearmerk Mon Afrike. “Dat is van een maat van mij.” Maikel verkoopt ook producten van zijn eigen merk, zoals LED-opbergboxen en sneaker shapers om je schoenen langer mooi te houden. Nog iets opvallends: de uitgestalde pakken ontbijtgranen van het Amerikaanse merk Reese’s Puffs. “Die zijn van een samenwerking met een kunstenaar, KAWS. Een collector’s item.”

Sneakerbeurs in Eindhoven

Het liefst brengt Maikel liefhebbers van sneakers bij elkaar. Daarom wil hij een sneakerbeurs in Eindhoven organiseren. Naar verwachting strijkt de eerste Urban Sneaker Market in mei 2023 neer in het Klokgebouw. Wil je erbij zijn? Houd de Instagrampagina van Galaxy Star Sneakers in de gaten.

Interview door: Gespot! Deze sneakerwinkel zit nu op Strijp-S: ‘Sneakers zijn net als aandelen’ – indebuurt Eindhoven